DIEGO

ReGo rehabilitation

ФОКУС ЗОНА - ГОРНИ ЕКСТРЕМИТЕТИ

Висечки системи и виртуелна реалност за комплексна обука со фокус активности од секојдневието.

Што претставува?

Рехабилитација на горен екстремитет кај невролошки и ортопедски состојби

Интелигентниот систем растоварува во поглед на тежината на телото, со што помага на пациентите и го дозира оптоварувањето. Виртуелната реалност и движењата по три рамнини го засилуваат ефектот од терапијата, што дозволува фокусирање на точно определена зона. подобрувањето настапува лесно и секојдневно.

За кого е наменет?

Соодветен е за пациенти со нарушена моторна функција на раката како последица на различни заболувања. има за цел пренесување на стекнатото искуство за време на терапијата во секојдневието. соодветно е за возрасни и деца во сите фази на рехабилитација. 

Зошто е ефективно?

Виртуелната реалност ја подобрува и стимулира невропластичноста на мозокот; погодна е за задачи, ориентирани кон симулирање на конкретни дејности од секојдневието со помош на терапевтски игри; помага за прецизна проценка на квалитетот на извршување на процедурите за оптимални резултати. 

Ефекти по завршување на терапиите

 1

ПОДОБРЕН ОПСЕГ НА ДВИЖЕЊЕ НА ГОРНИ ЕКСТРЕМИТЕТИ И МОБИЛНОСТ НА ТОРЗОТО

 1

ЈА ПОДОБРУВА КОНТРОЛАТА НА ДВИЖЕЊАТА НА РАМОТО, ЛАКТОТ И РАЧНИОТ ЗГЛОБ

 1

ОЛЕСНЕТО ДВИЖЕЊЕ НА РАЦЕТЕ ВО СИТЕ НАСОКИ

 1

ПОДОБРЕНА КООРДИНАЦИЈА И НЕПРЕКИНАТОСТ НА ДВИЖЕЊАТА НА РАЦЕТЕ

 1

ПОДОБРЕНО РАСПОЛОЖЕНИЕ И МОТИВАЦИЈА ЗА ПРОГРЕС

 1
 2
 3
 4
 5

Rego - patients about Видео за пациентот Rego - patients about

Крис

Како насмевнатиот Кристијан закрепнува по диагноза Детска Церебрална Парализа (ДЦП)

Rego - all technologies

Сите технологии

Располагаме со уреди за рехабилитација и закрепнување на секоја зона од човечкото тело.

Технологии

Резервирајте термин за бесплатен преглед.

Контактирајте нѐ со помош на нашата форма за контакт или јавете нѝ се за да резервираме ден и час за бесплатен преглед и функционална оценка.

Контакти

This site uses cookies