OMEGO PLUS

ReGo rehabilitation

ФОКУС ЗОНА - ДОЛЕН ЕКСТРЕМИТЕТ

Рехабилитација за максимално подобрување на одот.

Што претставува?

Роботизиран уред за раздвижување на долните екстремитети

Omego Plus е роботизиран уред за раздвижување на долните екстремитети, започнувајќи од раните етапи на рехабилитација до стадиумот, кога пациентот веќе може да се исправи.

Два посебни уреда овозможуваат мобилизација на пациентот, користејќи лесен и ефективен метод за зацврстување на мускулатурата и подготовка на телото за рехабилитација на подвижна лента. Прецизирањето на позицијата на телото овозможува изолирање на движењето и можност за промена на силата на притисок и брзината на движење на долните екстремитети, што дава оптимални резултати. 

За кого е наменет?

Рехабилитација на пациенти, кај кои отсуствува можност за вертикализација, е исклучително напорен процес заради загубената мускулна маса. Брзото исправување крие ризици, а со помош на Omego Plus тоа може да биде избегнато. Технологијата овозможува реализација на долготрајни рехабилитациски процедури во различни позиции на телото, без тоа да води до преголемо оптоварување. 

За кого е наменет?

Рехабилитација на пациенти, кај кои отсуствува можност за вертикализација, е исклучително напорен процес заради загубената мускулна маса. Брзото исправување крие ризици, а со помош на Omego Plus тоа може да биде избегнато. Технологијата овозможува реализација на долготрајни рехабилитациски процедури во различни позиции на телото, без тоа да води до преголемо оптоварување. 

Ефекти по завршување на терапиите

 1

ПОДОБРЕНА СПОСОБНОСТ ЗА ОДЕЊЕ И ЗГОЛЕМЕНА МУСКУЛНА МАСА

 1

ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПОМИНАТИТЕ РАСТОЈАНИЈА

 1

ЗГОЛЕМЕНА БРЗИНА НА ОДЕЊЕ И ИЗДРЖЛИВОСТ

 1

ПОДОБРЕН БАЛАНС НА ТЕЛОТО И МОТИВАЦИЈА

 1

ПОДОБРЕНА ОСЕТЛИВОСТ НА ТЕЛОТО ЗА СВОИТЕ ДВИЖЕЊА И ЗА СВОЈАТА МЕСТОПОЛОЖБА.

 1
 2
 3
 4
 5

Rego - patients about Видео за пациентот Rego - patients about

Крис

Како насмевнатиот Кристијан закрепнува по диагноза Детска Церебрална Парализа (ДЦП)

Rego - patients about Видео за пациентот Rego - patients about

Иван


Додека се подготвуваше да излезе од својот дом,  57-годишниот г-н Матев доживува исхемичен мозочен инсулт.

Rego - all technologies

Сите технологии

Располагаме со уреди за рехабилитација и закрепнување на секоја зона од човечкото тело.

Технологии

Резервирајте термин за бесплатен преглед.

Контактирајте нѐ со помош на нашата форма за контакт или јавете нѝ се за да резервираме ден и час за бесплатен преглед и функционална оценка.

Контакти

This site uses cookies