PABLO

ReGo rehabilitation

ФОКУС ЗОНА - СИТЕ ДЕЛОВИ НА ТЕЛОТО

Комбинација од сензори и комплексни вежби за максимален ефект кај рехабилитација на сите делови на телото.

Што претставува?

Сензорно базиран апарат, којшто обезбедува сеопфатни рехабилитациски вежби

Pablo е сензорно базиран апарат, којшто обезбедува сеопфатни рехабилитациски вежби за сите делови на телото. Апаратот може да се примени за подобрување на силата, балансот на телото и правилното држење на телото.  

За кого е наменет?

Наменет е за пациенти со нарушувања на моторните функции, независно од типот на нарушувањето. Овозможува работа со неколку пациенти истовремено, што ја зголемува мотивацијата заради тимската работа и емоционалната подкрепа. 

Зошто е ефективен?

Ги идентифицира силата на зафат и опсегот на движење на раката, што овозможува детална информација на терапевтите за прецизирање на терапијата според потребите на пациентот. Терапевтските игри овозможуваат различни оптоварувања и вежби во сите насоки. Се работи за комплексна рехабилитација за усовршување на дејностите од секојдневието како самоуслужување, домаќинска работа, лична хигиена и други. 

Ефекти по завршување на терапиите

 1

ПОДОБРЕН ОПСЕГ НА ДВИЖЕЊЕ НА ЕКСТРЕМИТЕТИТЕ И ТОРЗОТО

 1

ПОДОБРЕНА СПОСОБНОСТ ЗА МАНИПУЛИРАЊЕ СО ПРЕДМЕТИ

 1

ПОДОБРУВАЊЕ НА ДВИЖЕЊАТА ВО СИТЕ НАСОКИ

 1

ПОДОБРЕНА КООРДИНАЦИЈА И НЕПРЕКИНАТОСТ НА ДВИЖЕЊАТА

 1

ПОДОБРЕНО РАСПОЛОЖЕНИЕ И МОТИВАЦИЈА ЗА ПРОГРЕС

 1
 2
 3
 4
 5

Rego - patients about Видео за пациентот Rego - patients about

Веселина

Додека беше во својот дом, за 55- годишната учителка одеднаш сѐ се смени.

Rego - patients about Видео за пациентот Rego - patients about

Иван


Додека се подготвуваше да излезе од својот дом,  57-годишниот г-н Матев доживува исхемичен мозочен инсулт.

Rego - all technologies

Сите технологии

Располагаме со уреди за рехабилитација и закрепнување на секоја зона од човечкото тело.

Технологии

Резервирајте термин за бесплатен преглед.

Контактирајте нѐ со помош на нашата форма за контакт или јавете нѝ се за да резервираме ден и час за бесплатен преглед и функционална оценка.

Контакти

This site uses cookies