TYMO

ReGo rehabilitation

ФОКУС ЗОНА - КООРДИНАЦИЈА И РАМНОТЕЖА

Вежби за баланс и правилно држење на телото, за добра основа на сите движења. 

Што претставува?

Систем од софтвер и сензори

Tymo е систем од софтвер и сензори за повторно активирање на различни функции на телото како седење, исправување и правилно држење на телото. Технологијата овозможува квантитативно и квалитативно мерење на силата и правилно распределување на тежината кон долните екстремитети. Документирањето на прогресот обезбедува континуитет и постепено зголемување на оптоварувањето. 

За кого е наменет?

Погоден е за пациенти на различна возраст со нарушувања на рамнотежата како последица на различни заболувања.

Зошто е ефективен?

Различните сензори и графичките слики овозможуваат ефективно мерење на степенот и зоната на оштетување, за да може терапевтот и пациентот да ги прецизираат вежбите за компензирање на дефицитот. Игровиот карактер на вежбите ја зголемува мотивацијата и спречува чувство на здодевност, бидејќи се избегнува монотоноста, што ја зголемува ефективноста за време на целата процедура.

Ефекти по завршување на терапиите

 1

СЕ ПОДОБРУВА РАМНОТЕЖАТА И КООРДИНАЦИЈАТА

 1

СЕ ПОДОБРУВА ИЗДРЖЛИВОСТА И МУСКУЛНАТА СИЛА НА ДОЛНИТЕ ЕКСТРЕМИТЕТИ

 1

СЕ ПОДОБРУВА ПОСТУРАЛНАТА КОНТРОЛА

 1

СЕ ПОДОБРУВА ВНИМАНИЕТО ПРИ РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДАДЕНИ ЗАДАЧИ

 1

СЕ ЗГОЛЕМУВА БРЗИНАТА НА МОТОРНА РЕАКЦИЈА

 1
 2
 3
 5
 6

Rego - patients about Видео за пациентот Rego - patients about

Веселина

Додека беше во својот дом, за 55- годишната учителка одеднаш сѐ се смени.

Rego - patients about Видео за пациентот Rego - patients about

Иван


Додека се подготвуваше да излезе од својот дом,  57-годишниот г-н Матев доживува исхемичен мозочен инсулт.

Rego - all technologies

Сите технологии

Располагаме со уреди за рехабилитација и закрепнување на секоја зона од човечкото тело.

Технологии

Резервирајте термин за бесплатен преглед.

Контактирајте нѐ со помош на нашата форма за контакт или јавете нѝ се за да резервираме ден и час за бесплатен преглед и функционална оценка.

Контакти

This site uses cookies